Ne lansăm în data de 1 decembrie și, în cazul în care nu am explicat despre ce e vorba, revin cu câteva detalii…

1. Înființăm o asociație (ONG), cu scopul de a servi românii de pretutindeni. Aici înțelegem românii de pretutindeni ca un concept nou sau cel puțin mult mai puternic decât diaspora românească. Românii de pretutindeni înseamnă totalitatea românilor, cei din țară și din străinătate. Vrem să îi unim prin trei lucruri mari:
    1. informare – corectă, standard, uniformă, cei din străinătate să vadă știrile din România și cei din România să aibă ce raporta celor din afară.
    2. implicare – politică și socială, nu numai pentru responsabilizarea clasei politice, dar și pentru cauzele sociale din .ro
    3. memorie – crearea unei baze de informații legate de emigrarea românilor din ultimele decade și așteptările lor, condițiile lor pentru întoarcere în țară
  2. Proiectul Fundația (numit așa din obsesii SF-iste și nu numai) aparține ONG-ului și rolul lui este de a crea aplicații de mobil pentru românii de pretutindeni. Oferim referințe comune tuturor românilor:
    1. Știri de calitate, importante, prin aplicația Telegraful.
    2. Un proiect ulterior, prin ianuarie, despre Fake News și pericolele propagandei
    3. Alte câteva proiecte legate de implicare civică și politică
    4. Ochii pe politic, pe deputații și senatorii diasporei, dar și pe cauzele sociale care merită susținute în România
    5. O altă aplicație pentru memoria celei mai mari emigrații românești, pe motiv de refugiu politic
    6. Alte câteva idei, momentan ușor secrete, dar pe care le vom prezenta cu timpul 🙂

Bref, construim elementele unei rețele sociale pentru români. Ăsta e planul mare. Realizăm că realitatea este una crudă, că românii pleacă din țară și puțini se întorc, vrem să-i aducem pe toți împreună prin acest efort, în măsura posibilităților și ajutorului vostru. Și avem două scurte cuvinte să vă spunem, în acest sens:  curaj înainte .

Posted by Mihnea

Mihnea Dumitru este fondatorul proiectului. Când nu scrie SF-uri, fotografiază demonstrațiile din Piața Victoriei sau comentează politică pe Adevărul, Facebook și Twitter.

Alătură-te discuției