Am primit critici referitoare la faptul că nu raportăm asupra morții unei îndrăgite actrițe. Răspund în numele redacției când spun următoarele: persoanele cărora le este destinată aplicația Telegraf sunt educate, active, în general (dar nu exclusiv) trăiesc în străinătate și vor o sinteză a știrilor zilei, nu breaking news-uri. Nu concurăm cu Facebook (de unde o bună parte dintre potențialii noștri clienți își iau oricum știrile) și nici nu suntem agenție de știri.

Vrem ca în orice moment al zilei, să deschideți aplicația noastră și să înțelegeți dintr-o privire ce se întâmplă în România, eventual să citiți câteva știri sau informații relevante pentru o audiență activă și inteligentă. O bună parte din presa românească a devenit tabloidă, iar articolele de calitate sunt rare. Noi facem un mosaic al zilei, nu dăm știri pe bandă rulantă (deși, în cadrul aplicației, la secțiunea Subiecte, aveți fluxul aferent de știri, din surse de încredere, iar acesta include și morți, răniți, sport, ceva can-can-uri etc.).

Echipa care alege în mod zilnic știrile caută informațiile de interes pentru toți românii, de pe tot globul pământesc. Puține lucruri contează, când reducem la cel mai mic numitor comun, în audiența dată.

Folosim surse de încredere, fără fake news, fără tabloid și alegem subiecte importante. Căutăm articole de calitate, în format mai lung, inclusiv lucruri din surse mai “offbeat”, cum a fost astăzi, când între donațiile de haine ale Oanei Zăvoranu și criza politică legată de comunicatul Departamentului de Stat american (mai degrabă reacțiile la el), nu au fost știri majore, importante. De altfel puteți vedea direct online, fără aplicație, știrile pe care le selectăm aici.

Oferim calitate, nu cantitatea pe care o găsiți oriunde altundeva. Și le mulțumim celor care ne susțin, în această călătorie.

Posted by Mihnea

Mihnea Dumitru este fondatorul proiectului. Când nu scrie SF-uri, fotografiază demonstrațiile din Piața Victoriei sau comentează politică pe Adevărul, Facebook și Twitter.

Alătură-te discuției