A durat o zi, era o idee mai veche. Simplu spus, apropo și de articolul acesta din Adevărul scris acum câteva zile, e dreptul nostru să protestăm, dar trebuie să fim informați și de pârghiile noastre democratice. Murmur (un sinonim obscur la protest, apropo – nici eu nu-l știam și nici nu voiam să folosesc #rezist sau #văvedem) este o aplicație de Android care strânge toate informațiile importante despre proteste. Aveți știri, calendarul evenimentelor, principalele pagini de Facebook ale mișcării, date de contact de la partide și instituții publice, legislația în vigoare pe seama protestelor și alte câteva chestii pe care le credem utile. Mai e un pic de lucrat la ea, dar varianta actuală este destul de bine pusă la punct.

Cam asta e ideea, să citim legile în vigoare, să protestăm pașnic, să avem în vedere că putem oricând să le scriem deputaților noștri, să ne înscriem într-un partid politic sau într-o asociație și să ajutăm din interior societatea. Am spus clar că suntem apolitici și că nu ne băgăm peste niciuna din tabere, dar dreptul de a protesta, într-o manieră civilizată, într-o democrație europeană, trebuie apărat. Iar Murmur asta face, oferă pe tavă cam tot ce trebuie să știi despre protestele ultimului an.

Puteți descărca aplicația aici: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.andromo.dev680221.app715888

Pentru iphonisti, din pacate va trebui sa va multumiti cu varianta web, aici.

Posted by Mihnea

Mihnea Dumitru este fondatorul proiectului. Când nu scrie SF-uri, fotografiază demonstrațiile din Piața Victoriei sau comentează politică pe Adevărul, Facebook și Twitter.

Alătură-te discuției