Proiecte

Noi am identificat trei faze ale proiectului nostru, pe care vrem să vi le și prezentăm, mai jos. Este un proiect de termen lung, care se va întinde până în 2024, iar fazele lui sunt următoarele:

Faza I – informare

  • Deadline: 20 noiembrie 2017, soft launch la site, Fb, Tw, G+ și toate integrările, ca și a primei aplicații ( Telegraf ) în stare beta. Telegraf este o aplicație pentru iOS și Android care oferă știri generaliste, dar selectate pentru cei care o descarcă. Ne concentrăm pe agregarea unor surse de calitate.
  • Deadline: 1 decembrie 2017, Ziua Națională, lansarea oficială. Surle, trâmbițe, tot ce trebuie, se intră în perioada de descărcări oficiale pentru Telegraf. Asta înseamnă și reclamă făcută aplicației, să ajungem la românii din diasporă.
  • Deadline: 1 ianuarie 2018, începem să cerem informații despre sursele de știri false (fake news).
  • Deadline: 15 ianuarie 2018, lansare oficială pentru a doua aplicație, Știri False (mai vedem cu numele, poate-i spunem altfel), aceasta va fi, așa cum îi spune numele provizoriu, o aplicație despre sursele de fake news, din România și străinătate, în măsura în care strângem destule date despre ele.

Faza II – implicare

  • Deadline: 1 aprilie 2018, lansăm două noi aplicații: una de contabilizare a activității parlamentarilor din diasporă și o platformă pentru sondaje. Urmează o perioadă de reclamă la cea de sondaje, care va culmina în publicarea rezultatelor.
  • Deadline: 1 mai 2018, începem să publicăm sondajele și să tragem concluzii – preferabil cu ajutorul unor sociologi.
  • Deadline: 1 februarie 2019, lansăm o aplicație pentru alegerile europarlamentare și prezidențiale, de informare cu privire la potențialii candidați.
  • Deadline: 1 martie 2020, idem pentru locale și parlamentare.

Faza III – acces și memorie

  • Deadline: 1 decembrie 2018, lansăm un portal de informare cu privire la motivele (istorice și curente) pentru plecarea românilor din țară, cu date statistice și informații relevante. Între timp, strângem declarații de la cei plecați, povești, punem bazele unui fel de wiki pentru memoria emigrării din România.
  • Orizont: 2024 (pentru că n-avem încă deadline, dar vrem să fim gata cel târziu la 1 ianuarie 2021): construirea unei rețele sociale simple pentru românii din diaspora. Aici e mult de scris, de principiu vrem ca orice român plecat din țară să aibă la dispoziție puncte de siguranță pe hartă, locuri în care să găsească alți români implicați într-un proiect de voluntariat, ajutor, acces la date și informații, pe cel puțin 3 continente.

În toate aceste idei, avem nevoie de  ajutorul vostru . Costurile pentru primul an și modalitățile de ajutor se găsesc pe pagina de donații.