Un nou început

tumblr_mxap1eUHcj1skr0luo1_500

Fac pariu că n-ai avut niciodată țeava unui revolver îndreptată spre tine. Nu țeava contează, de fapt, ea este doar canalul prin care timpul se dilată în mintea ta, cu cât o privești mai intens. Este gaura neagră care-ți suge orice formă de speranță și te transformă într-un suflet pierdut. Îți este zeu și certitudine a fizicii universale.

Momentul devine infinit de lung, iar tu te privești pe tine însuți, aproape cu detașare. Ești în corpul tău și nu ești, Schrödinger zâmbește pisicește și tu te întrebi cum dracului ai timpul să procesezi toate astea. Ți se opresc bătăile inimii, cel puțin așa simți, dar de fapt gândurile tale doar își fac drum printre ele, cu o viteză de procesare care ar îngenunchea orice computer.

Sincer, în zvârlirea de gânduri care-ți animă neuronii, poate pentru ultima dată, te legi de faptul că poate joci ruletă rusească și nu ești în fața unui pistol automat. Poate face doar „clic” în gol și ești salvat de zei. Ai o șansă.. una în șase cel puțin. Poate că a uitat să încarce toate camerele butoiului cu gloanțe sau poate va funcționa greșit întreg angrenajul și îi va exploda în față intenția criminală.

Problema, în fapt, este că altcineva ține pistolul – și te întrebi dacă și pentru el timpul e același, dacă și el trage de ultimele tale clipe. Dar îți dai seama că ai tărăgănat momentul prea mult – deși ai vrea să mai dureze. Ai întârziat destul timpul, ai avut destule momente să te gândești la viața ta. Pe dracu’, deși în sfârșit înțelegi de ce, în pragul morții, oamenii spun că li se derulează viața prin fața ochilor. Evident, creierul trece în ritm de navă super-luminică prin toate experiențele vieții tale scurte, doar o găsi soluția la situația în fața căreia e pus de tine.

Cine sunt eu sau ce caut cu un revolver vechi de cel puțin un secol, îndreptat spre mine? Iartă-mă, dar m-a cuprins emoția, într-o seară toridă de vară din fostul București, în anul de dizgrație 2098. Și poate că ar trebui să încep de mai devreme, mai exact în urmă cu trei luni, când îndreptam eu pistolul meu spre cineva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top