Ministrul politic de la Mediu

„Vremea este, totuși, o decizie politică!” Tună ministrul Mediului, un tânăr cam idealist și plin de el. Premierul oftă, privind spre tableta din fața lui. Încă douăzeci de subiecte pe ordinea de zi, plus o ședință de partid și era abia ora 11. Afară era un 2053 cald de mai, cu soarele luminând Palatul Victoria. Era frumos, tocmai din cauza politicilor nepartizane cu privire la vreme. Până apăru pulică ăsta, gândi premierul.

„Bun, ce propuneți, domnule ministru?” Întrebă el, într-un final, ușor iritat.

„Vreau să propun ca anumite zile din an să fie cu vreme bună, din partea partidului.” Răspunse tânărul.

„Iarna ca vara, vorba unuia de mai demult…” Replică cu un râset ministrul apărării, un bătrân cam slobod de gură. Premierul făcu o grimasă.

„Nu, dom’le, nici chiar așa, adică iarna să fie iarnă, vara – vară!” Insistă ministrul de la Mediu. „Dar să fie zile frumoase, preferabil în regiunile cu electoratul nostru și acolo să.. cum să vă spun… primarii să dea de înțeles că nu e chiar de la Bunul Dumnezeu vremea așa.”

„Înțeleg,” ridică din sprâncene cu un nou oftat premierul. „Prea bine, vom discuta asta la ședința de partid de după Guvern. Vă mulțumesc pentru input, domnule.” Se grăbea.

„Nu e chiar o idee rea!” Se auzi în liniște, din fundul mesei o voce.

„Bun…” spuse premierul. „Mă bucur că ideile tinerilor noștri politicieni primesc susținerea colegilor. Ei sunt viitorul nostru – cât timp votăm cum trebuie!” Replica stârni câteva râsete nervoase la masă. „Putem continua cu următorul punct al ședinței?”

„Nu încă, stați, se auzi aceeași voce din fundul mesei… tânărul a deschis un punct important de discuție care merită dezvoltat. Tinere, spune mai multe…”

Văzând susținerea, inclusiv de la câțiva colegi care dădeau aprobator din cap, ministrul Mediului își drese glasul, se așeză mai confortabil în scaun și începu să vorbească.

„Vă mulțumesc domnule Iliescu…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top