Un extraterestru printre noi

Varianta în engleză a textului de mai jos a fost publicată pe Amazon în 2o14. Aceasta este varianta redactată.

//

5 februarie 2076

Malus privi oamenii din Biroul Oval. Cei cinci erau toți oameni de stat, dar niciunul nu știa ce urma să le spună. Îi cunoștea destul de bine, dar ce se întâmpla acum era mai mare decât ei toți, la un loc. Chiar și mai mare decât Laufer, grasul de pe canapea.

„Un extraterestru,” acesta din urmă spuse, incredul.

„Da,” confirmă Malus, placându-i momentul la nebunie.

„Pe un site de întâlniri amoroase.” Continuă grasul.

„Mai mult un fel de rețea socială, Înalt Demnitar.” Explică Malus. „Tipul de site pe care tinerii îl folosesc de la o vreme. Și-a facut profil și s-a împrietenit cu câteva mii de oameni. A și pus poze, a împărtășit filmulețe, tot.” Malus zâmbi înțelegător.

„Hrist Superior, cum?” Întrebă consilierul Lopez.

„Nu prea știm asta, dar e fără vreun server sau prezență fizică. Nici nu încearcă să-și ascundă urmele.”

„Și când a sosit creatura?” Întrebă Generalul Ponderance.

„Nici asta nu știm, domnule”, replică Malus, aproape scuipând ultimul cuvânt. N-avea nicio dragoste pentru armată. „Așa cum v-am relatat, tocmai l-am descoperit acum câteva zile.”

„Pe un site de întâlniri amoroase.” Se repetă Laufer.

„Da, Înalt Demnitar. Aici, în Lumea Liberă. Un extraterestru pe internet, cu un profil vechi de trei luni de zile.”

„Și e inteligent?” Întrebă Lopez, curios.

„Foarte! Am intervievat câțiva dintre prieteni. Mai toți au crezut că e doar o ofertă publicitară sau o glumă. Evident,” spuse Malus ridicând din umeri, ”le-am zis că au avut dreptate. Dar e interesant pentru că a văzut lucrurile invers: toți oamenii sunt conectați la internet, deci noi servim internetul. Așa că e posibil ca el să fi vrut să comunice direct cu inteligența superioară. Sau, fiind el însuși o inteligență formată din energie, s-a gândit că internetul îi este omolog.”

„Nu știi asta sigur,” replică generalul.

Malus doar îi aruncă o privire acră.

„Dacă el crede că internetul e viu sau că e mai inteligent decât noi, Hrist Superior,” invocă din nou Lopez, „e vai de societatea asta! Și unde e acum?”

„Cumva limitat de noi, fizic vorbind. L-am reținut pe o fermă de servere care copiază rețeaua socială, dar nu mai permite accesul la internetul mare. Oricum, în trei luni de zile, a avut acces la cam tot ce se putea învăța despre noi.”

„Și nu putem scoate serverele alea din priză?” Întrebă Laufer.

Halal secretar de stat, gândi Malus. „De aceea sunt aici, ca și consilier științific, să vă prezint o situație.” Spuse Malus, vizibil enervat. „Și să i-o prezentați președintelui. Dar sincer, cred că nu prezintă o problemă sau un pericol. Mi se pare mai degrabă un istoric, un om de știință ca și mine. Strânge date.”

„Dar pentru ce?” Ridică tonul Ponderance. „Poate fi pentru un atac!”

„Vă asigur că are intenții pașnice.” Insistă Malus.

„De unde știi asta?”

„Pentru că l-am întrebat.” Răspunse omul de știință cu un zâmbet.

//

va urma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top