Menu

Asociația  Curaj Înainte  derulează în mod continuu inițiative de activism civic și de monitorizare a problemelor reale pe care le întâmpină românii din diasporă. În același timp, dezvoltăm și proiecte de utilitate pentru românii din țară și din străinătate.

Proiecte în derulare:

Telegraful / Ipoteze – accesibil pe site, Facebook și Android, este un proiect complex, de selectare a celor mai importante știri ale zilei și de discutare, dintr-o perspectivă de implicare civică, a temelor cu cel mai mare interes. Alegem zilnic, din mii de surse, subiecte cu adevărat importante pentru societatea românească și ne îndeplinim rolul de informare, prin referințe comune și tehnologie, a românilor de pretutindeni. Cele mai importante subiecte sunt apoi discutate într-un podcast săptămânal, alături de experți în domeniu. Proiectul de podcasturi Ipoteze este coordonat de Paul Chioveanu și îi are ca invitați permanenți pe Codru Vrabie și Mihnea Dumitru.

Testul – accesibil pe site și pe aplicația Telegraful, este un test de direcție politică. A fost construit, în colaborare cu sociologul Barbu Mateescu, în încercarea de a identifica, prin doar 21 de întrebări, principiile politice ale fiecăruia.

Proiecte viitoare:

Știrile Diasporei – un proiect de agregare a știrilor despre românii din diasporă

Migrația Românilor – un proiect de memorie colectivă cu privire la românii plecați în afara granițelor

Politic Zone – un proiect destinat românilor de pretutindeni, prin monitorizarea activității parlamentarilor din diasporă

Dacă doriți să ajutați oricare dintre aceste proiecte, vă rugăm să ne ajutați cu o donație aici.

Proiecte încheiate

Murmur – a fost o aplicație de monitorizare a demonstrațiilor din Piața Universității